19,0540$% 0.13
20,5095€% -0.63
23,5029£% -0.37
1.211,44%-0,66
2.004,00%-0,20
526457฿%0.33365
Yayın: 29.05.2019 13:43 - Güncelleme: 31.03.2022 16:29
Yerel seçimlerin üzerinden 2 ay geçerken, başta Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği gibi kurumların turizm alanında atacağı adımlar merak konusu.
Osmanlı’ya başkentlik yapan Bursa’da kültür ve inanç turizmi önemli bir alan. Ancak özellikle her Ramazan ayında Bursa’da gözlenen iç turizm hareketliliği bu yıl yaşanmıyor.
ADETA İN CİN TOP ATIYOR
Cumalıkızık ve Hanlar Bölgesiyle birlikte UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Muradiye Sultan Külliyelerinden enbursa.com objektiflerine yansıyan görüntüler de bu durumu doğruluyor. “Muhteşem Süleyman” dizisinin yayında olduğu dönemde bile yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Muradiye’de adeta in cin top atıyor.
‘GECELİK HEDEF 3.5-4 AMA’
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçim öncesi projelerini açıkladığı toplantıda, Türkiye’nin turizmdeki 2023 hedefinin 70 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal değerlerle Bursa’nın bu pastadan ciddi bir pay alabileceğini söylemişti. Aktaş, “Ortalamamız 1.9 gece. Bunu mutlaka 3,5- 4’lere taşımamız lazım. Osmanlı şehriyiz, farklı medeniyetlerin hala izlerini taşıyan şehiriz. Yemek kültürü, sosyal kültürel yapı, tarihsel özelliklerin tamamını turizm çatısı altında bütün dünya ile buluşturmanın derdindeyiz. Ciddi fuarlarda boy gösteriyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.
TAM 8 FUARA RAĞMEN
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, son bir yıl içinde İstanbul, Hollanda, Cidde, Malezya, Çin, Avusturya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen fuarlarda stant açtı. Son olarak da Endozenya’nın başkenti Jakarta’nın en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olan Senayan City Mall’da düzenlenen etkinliğe katılım sağlandı.
MURADİYE SULTAN TÜRBELERİNDEN FOTOĞRAFLAR
Son bir yılda 8 fuarda stant açan Bursa’da turizm hareketliliğin bir türlü başlamaması “Yanlış nerede?” sorusunu gündeme taşıdı.
Bursa’da yaşlı adam hayata 22 gün tutunabildi