DOLAR

23,1768$% 7.44

EURO

24,9717% 7.82

STERLİN

29,2364£% 7.48

GRAM ALTIN

1.457,34%7,08

ÇEYREK ALTIN

2.381,00%5,88

BİTCOİN

612920฿%9.64509

Akşam Vakti a 20:39
Bursa PARÇALI AZ BULUTLU 21°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
Reklam
  • Anasayfa
  • DÜNYA
  • Bask Katolik Kilisesi, çocuklara yönelik cinsel istismarlar nedeniyle özür diledi

Bask Katolik Kilisesi, çocuklara yönelik cinsel istismarlar nedeniyle özür diledi

İspanya'daki Katolik Kilisesi, bünyesindeki bazı din adamlarının karıştığı belirtilen, çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının mağdurlarından özür dilediğini açıkladı.

Yayın: 25.03.2023 22:35 - Güncelleme: 25.03.2023 22:35

Katolik Kilisesi’ne bağlı kurumlarda çocuklara yönelik cinsel istismar iddiaları, İspanya’da son bir yıldır araştırılıyor.

Kamu Denetçiliği Kurumu, mart ayı başlarında meclise sunduğu raporda, İspanya’nın kuzeydoğusunda bulunan Bask bölgesindeki Katolik Kilisesi’ndeki din adamlarının cinsel istismarına uğradıkları iddiasıyla mağdur olarak 445 kişiyi dinlediğini duyurmuştu.

Katolik Kilisesi’nde çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarıyla ilgili bazı Avrupa ülkelerinde kurulan bağımsız komisyonlardan şu ana kadar yapılan açıklamalarda, son 70 yılda Fransa’da 216 bin, Portekiz’de de 4 bin 815 mağdurun tespit edildiği belirtilmişti.

İspanya’da ilk kez özür dilendi

Bask bölgesinin önemli kentlerinden Bilbao’nun Başpiskoposu Joseba Segura, Bilbao Katedrali’nde yönettiği ayinde Bask Katolik Kilisesi olarak bazı din adamlarının “çocuklara yönelik cinsel istismarlarını tanıdıklarını”, mağdurların yanında olduklarını ve özür dilediklerini söyledi.

İspanya’da ilk defa Katolik Kilisesi bünyesinde bir başpiskoposun cinsel istismar olaylarından dolayı özür dilemesi ise dikkati çekti.

“Aramızda istismarcıların olduğunun farkındayız”

Bilbao Başpiskoposu, “Aramızda istismarcılar olduğunu, bunların tarihimizin, geçmişte yaptıklarımızın birer parçası olduklarının farkındayız. Bizim sahip olduğumuz ve olmak istediğimiz değerlerin hepsini temsil etmiyor, aksine sahip olduklarımızın tam tersini yansıtıyorlar.” dedi.

“Mağdurları dinleyerek ve savunarak iyileşmelerine yardımcı olabiliriz”

Katolik Kilisesi’nin iyi ve kötü tüm tarihinin bilinmesiyle gerçeğe tanıklık edebileceklerini belirten Segura, “Kurbanların acılarını, psikolojik hasarlarını bilip onları dinleyerek, eşlik ederek ve savunarak iyileşmelerine yardımcı olabiliriz.” şeklinde konuştu.

“Bu özür elbette ki tek başına yeterli değildir”

Mağdurlardan özür dilemenin olayların üzerinin kapatılmak istenmesi anlamına gelmemesi gerektiğini vurgulayan Başpiskopos Segura, “Bu özür, bazı mağdurların talep etmesinden dolayı gereklidir ama elbette ki tek başına yeterli değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Putin duyurdu: Rusya, Belarus’ta taktik nükleer silah konuşlandıracak

HIZLI YORUM YAP