DOLAR

19,0540$% 0.13

EURO

20,5095% -0.63

STERLİN

23,5029£% -0.37

GRAM ALTIN

1.211,44%-0,66

ÇEYREK ALTIN

2.004,00%-0,20

BİTCOİN

525926฿%-2.07856

İkindi Vakti a 16:43
Bursa AÇIK
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Anasayfa
  • DÜNYA
  • Dünya Saati etkinliğinde ışıklar depremlerde hayatını kaybedenler için kapatılacak

Dünya Saati etkinliğinde ışıklar depremlerde hayatını kaybedenler için kapatılacak

İklim krizi ve doğa kayıplarına dikkati çekmek için 2007'den beri yapılan "Dünya Saati" etkinliğinde bu yıl Türkiye'deki ışıklar kapatılarak, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anılacak.

Yayın: 17.03.2023 15:55 - Güncelleme: 17.03.2023 15:55

WWF-Türkiye’den (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yapılan açıklamaya göre, vakfın çağrısıyla her yıl mart ayının son cumartesi günü dünya genelinde düzenlenen “Dünya Saati” etkinliği, bu yıl 25 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 arasında gerçekleşecek.

WWF-Türkiye’nin öncülük ettiği etkinlik kapsamında, Türkiye’de anıtların, kurumların ve evlerin ışıkları Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına kapatılacak.

Ayrıca WWF-Türkiye, Dünya Saati’nde depremden etkilenen bölgelerin afetlere dirençli şekilde yeniden inşa edilebilmesi için de “yeşil iyileşme” seferberliği çağrısı yapıyor. Katılımcılar, Dünya Saati etkinliğinin internet sitesinden imza vererek “yeşil iyileşme” seferberliğini destekleyebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, bu yıl Dünya Saati’nin telafisi olmayan kayıpların üzüntüsü içinde karşılandığını belirterek, “6 Şubat’ta adeta zaman durdu. Bir doğa olayı olan depremin afete dönüşmesinin yarattığı büyük tahribat ile ülkece yasa boğulduk. 16 yıldır dünyamızın geleceği için atılması gereken adımlara dikkati çekmek amacıyla bir saatliğine kapattığımız ışıkları, bu kez kayıplarımızı anmak için kapatacağız. Bu yıl Dünya Saati, bizim için ülke tarihimizin en sarsıcı depremlerinin kayıplarını anma saati.” ifadelerini kullandı.

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Ford Bronco Avrupa’da yollara çıkıyor

Abone Ol

HIZLI YORUM YAP