19,0972$% 0.19
20,5589€% 0.23
23,4087£% 0.07
1.211,24%-0,04
2.007,00%-0,74
534475฿%1.42656
Yayın: 02.02.2023 17:07 - Güncelleme: 03.02.2023 10:19
Haber: Ercan Çalışır
Kamera: Yusuf Anavatan
Geçtiğimiz pazar günü İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı kongresi tamamlanmış, Selçuk Türkoğlu’nun aday olmadığı genel kurulda eski Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu delegelerin oyları ile il başkanı seçilmişti.
Bugün sürpriz şekilde, yaklaşık 1 ay önce vurularak öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Osmangazi İlçesi Başaran Mahallesi’nde bulunan aile evini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in devir teslim törenine katılacağı düşünülüyordu. Fakat Akşener, ziyaretin akabinde Bursa’dan ayrıldı. Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu’nun katılımıyla gerçekleşen devir teslim törenine GİK Üyeleri Hasan Toktaş, Müberra Çakır Nermin Özensoy, MDK Üyesi Şeyda Şahin, görevi devreden il başkanı Selçuk Türkoğlu, görevi devralan İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
Görevi devreden İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu; “Alçak bir suikasta kurban giden rahmetli Sinan Ateş’in evine taziye ziyareti ve 3. Olağan Genel Kurul neticesi ile devir teslim töreni ile alakalı bir araya geldik. Parti Sözcümüz Kürşad Zorlu açıklama yapacak sözü ona bırakıyorum” diye konuştu.
‘TÜRKİYE BUNU HAK ETMİYOR’
İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu ise şunları söyledi:
“Bu iktidar maalesef iktidara gelirken yolsuzluk ve yoksulluğu bitirmek adına göreve geldiklerini belirttiler. Halkımız bugün ekonomik sorunları derinden hissediyor. Ülkemizde asgari ücret ortalama ücrete döndü. Milletimize müjde olarak açıklanan asgari ücret, 3 gün önce açıklanan açlık sınırının altına düşmüş durumda. Baz etkisi nedeniyle düşmüş gibi görünen enflasyon, durmadı. Yavaşlamış olabilir fakat benzin farkı, dolar farkını görüyoruz. Getirdikleri üçüne sistem ve tek adamlık sistemi ülkemizi bu hale getirdi. Dünyada bize enflasyonda en yakın ülke yüzde 16 ile bizi takip ediyor. Türkiye bunu hak etmiyor. Bugün büyük bir teveccüh ile İYİ Parti ailesine katılım gerçekleşiyor. Burada bulunduğum için, Türkiye genelinde yapılan bir son ankette toplam oy oranı yüzde 20’nin üzerindedir. Şunu iddia ediyoruz; görevine başlayan il başkanımız da gayret edecek ve Bursa’da birinci parti olmaya adayız. Biz makulün sesiyiz. Milletimiz bu sesi çok özledi. İnsanlarımızı bir birine düşman eden bu sistemi değiştireceğiz. Hangi meslekte çalışırsa çalışsın, herkes kendini iyi hissedecek. Kadınların da kendini hür hissettiği parti bizim partimizdir.”
‘MENFUR BİR SALDIRIYI TAKİP ETMEK İÇİN BURADAYIZ‘
“Milletimizin vicdanını derinden yaralayan menfur bir saldırıyı takip etmek için buradayız. 2 kız çocuk babası, eğitimci ve vatansever bir geç Ankara’da katledildi. Başından bu yana bu konunun siyaset malzemesi haline getirilmemesi için büyük özen gösterdik. Günlerce partimizin kurumsal hesapları dışında genel başkanımız açıklama yapmadı. 17 gün bekledi. Arka planı, sorumluları, adalet penceresi yeterince açılmadı. Bir karartma olduğunu düşünerek konuyu dile getirdi. Taahhütte bulundu. O günden itibaren katiller ve arkasındakiler ortaya çıkarılana kadar liderimiz Akşener, konunun takipçisi olacaktır. Bunu Bursa’dan duyuruyoruz. Eşi ile görüştükten sonra bugün ailesi ile görüştü. Milletimizin kanayan vicdanının son bularak bu tartışmanın son bulmasını diliyoruz. Türk milletine baş sağlığı diliyorum.”
‘ÖNEMLİ OLAN GÖREVİ HAYSİYETLE DEVRETMEKTİR’
Tekrar söz alan Türkoğlu, “Önemli olan görevi haysiyetle devretmektir. 3 ana hedefimiz vardı. En yüksek oy oranı, en çok üye, muhalefet görevini gözümüzü budaktan esirgemeden, sesi çıkmayanların sesi olan için geliyoruz dedik. Allah’ın yardımıyla tüm teşkilatımızın desteğiyle çok verimli ve hedefe ulaşan 30 ayı beraber tamamladık. Bu ekip ile, yardımlaşma ile olur. Bursa bizi idare etti ve kol kola çalıştık. 13 bin üyeden 26 bin üyeye ulaştık. Oyumuzu yüzde 20’lefe getirdik. Sorun alanlarında milletin hakkını aradık. Yerelde ve genelde iktidarın yaptıklarının hesabını sorduk. Türkiye’de örnek olacak demokrasi şöleni birlikte yaşadık. Kıymetli Dr. Mehmet Hasanoğlu ve heyetine bayrağı devredeceğim. Osmangazi ilçesini ve Hasanoğlu’nu hep yanımızda gördük. Çıtayı daha yukarı çıkaracak bir heyeti burada görüyorum. Selçuk Türkoğlu olarak bu partinin bir mensubu olarak emirlerinize hazırım. Gözüm arkadan kalmadan, daha güvenle görevini devrediyorum. Allah yolumuzu açık eylesin, hakkınızı helal edin” diye konuştu.
‘661 DELEGENİN TEVECCÜHÜ İLE GÖREVİ ÜSTLENDİK’
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu da “Selçuk Başkanıma bu zamana kadar verdiği mücadele için teşekkür ediyorum. 37 ay önce il başkanı olması için büyük bir gayret ortaya koymuştuk. Selçuk Başkanımızın farklı bir kolda partimize hizmet etme amacı neticesinde kongremizde 661 delegemizin teveccühü ile görevi üstlendik. Yükümüzün ağırlığını biliyoruz. Kuruluştan bu yana görev alan il başkanlarına teşekkür ediyorum. Çıtayı daha yukarı taşıyacağımıza eminim. Selçuk başkanımız Bursa’da tek kale maç devrini bitireceğini söylemişti. Bitirdi de. Bizde 14 Mayıs’ta var gücümüzle 17 ilçemizde kenetlenerek Bursa’da İYİ Parti birinci parti olacak. Parlamenter sistemde de yine birinci parti olacağız. Genel Başkanımızı Meral Akşener’i de ülkenin kurtarıcı başbakanı yapacağız. 890 bin haneye ulaşmaya çalışacağız. Buradakiler iktidar partisinin mensubu olarak devam edecekler. Adaleti sağlayacak, liyakati getirecek bir kadro olacağız. Bu konuda şanslıyız. Bizlerle birlikte olan dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Programın akabinde Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İl Başkanı Hasanoğlu’na mazbatasını takdim etti.
Liseliler, Mevlana sevgisini dizelere döktü