DOLAR

• Düzce
  • BURSA

İYİ Partili Özel: Yenişehir’de çevre katliamına sessiz kalmayacağız

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Bursa Barosu, Kimya Mühendisleri Odası ve DOĞADER'in katılımıyla Akbıyık Mahallesi'nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Orhaniye, Akbıyık ve Osmaniye mahallelerini içine alan biyogaz santrali projesini istemediklerini ve her türlü hakkı kullanacaklarını belirtti.

Yayın: 22.01.2023 22:13 - Güncelleme: 22.01.2023 22:39

Bursa’nın Yenişehir İlçesi’nde hayata geçirilmesi planlanan biyogaz santrali, mahallelerinde zehir solumak istemeyen mahalleli tarafından protesto edildi.

Mahallede yaşayan vatandaşların yanı sıra Bursa Barosu, Kimya Mühendisleri Odası ve DOĞADER’in destek verdiği eylemde konuşma yapan İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Bugün Akbıyıklıların yanı sıra Bursa Barosu, Kimya Mühendisleri Odası, DOĞADER, Osmaniye ve Orhaniye muhtarları, kentlilik bilinci olan hassasiyet sahibi vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlediğimiz, “Biyogaz Santrali İstemiyoruz” konulu basın açıklamamız ile bölge halkımızın sesini tüm Türkiye’ye duyurmaya çalıştık” dedi.

“BİYOKÜTLE SANTRALİ ZEHİRLİ GAZ BIRAKIYOR”

Çevreye ve insan sağlığına zararları bilimsel olarak kanıtlanan Biyogaz Enerji Santrali yapmanın, bölgeyi ve insanlarını ölüme terk etmekle eşdeğer olduğunu hepimiz biliyoruz diyen Özel, İYİ Parti olarak uzmanlarla yaptığımız görüşmelere ve çok sayıda bilimsel araştırmaya göre biyokütle santralleri kömürlü termik santrallerden daha fazla atmosfere partikül madde, karbondioksit, karbonmonoksit ve azotdioksit gazları bırakıyor. Bu gazların ne kadar zehirli olduğunu izah etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle Akbıyıkta yapılması planlanan tesis ciddi hava kirliğine yol açarak hem çevre hem de bölge insanlarımızın sağlığı üzerinde büyük bir tehdit oluşturacak” diye konuştu.

“SANTRALİ YAPACAK FİRMA BÖLGENİN TARIM ALANINDAN ÇIKARILMASINI TALEP EDECEK”

Bölgenin tarım alanından çıkarılmasının talep edilecegini iddia eden Özel, “Yılda minimum 35.000 ton katı atık yakılacak olan tesisin yerinin, imar planlarında tarım alanında olması yapım işleminin önünde bir engel olarak görünse de çevreye ciddi zarar verecek olan firma, Yenişehir ve Büyükşehir Belediyelerine başvurarak 1/1.000 ve 1/5.000’lik planlarda tarım alanı olarak geçen yerin plan değişikliği ile tesisin yapılacağı bölgeyi tarım alanından çıkarılmasını talep edecek.

Biz İYİ Partililer olarak Akbıyık ve çevre mahalle sakinlerimizin yanında olduğumuzu tekrar bildiriyor, belediye meclislerinde Akbıyık halkının aleyhine alınacak ve onların zehirlenmelerine sebep olacak karara karşı çıkacağımızı ve zamanı geldiğinde hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesini şimdiden istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇEVRE KATLİAMINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Halk sağlığına ciddi sorunlar çıkaracak tesisin yapımına engel olunması için her türlü hakları kullanacaklarını belirten Özel, “Yenişehir’de ki yerel yöneticilerin Akbıyık halkının bu önemli sorununa sessiz kalmalarını onları çaresizce ortada bırakmalarını da kabul etmiyoruz.

İYİ Parti olarak bugüne kadar bizlere ihtiyaç duyulan her yerde vatandaşlarımızın yanlarında olduk. Bugünden sonrada seslerini daha gür duyurmak ve haklarını savunmak için Akbıyıklı vatandaşlarımız ile birlikte hareket edeceğiz.

Akbıyık ve o bölgedeki yerleşim alanlarında çevre ve halk sağlığına yönelik ciddi sorunlar oluşturacak olan Biyokütle Enerji Santrali’nin iptali için mücadele edeceğimizin ve bu çevre katliamına sessiz kalmayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini özellikle istiyor saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Ak Parti’nin cadde mitinginde gördüklerim!

Abone Ol

HIZLI YORUM YAP