27,2151$% 0.02
28,8385€% -0.06
33,2315£% -0.07
1.674,66%-0,08
2.767,00%-0,07
716753฿%0.70752
Yayın: 20.06.2023 16:35 - Güncelleme: 20.06.2023 16:35
Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Türkiye’nin en modern kurban pazarı Veysel Karani Modern Kurban Satış Tesisi’nde yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hareketlilik yaşanıyor. Dev tesis, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanındaki yetiştiricilerin hayvanlarını satmak için ilk tercihi oldu. Belediye ekipleri, bayram öncesinde kurban satış noktalarını karasinek ve haşere oluşumuna karşı düzenli olarak ilaçlıyor.
Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda, rezidüzel ilaçlama yöntemi ile büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bulunduğu kotraların içerisi ve çevresi ilaçlandı. Ayrıca kotraların içerisine, yaydığı koku ile sinekleri çeken ve içerisinde hapsolmasını sağlayan karasinek tuzakları yerleştirildi. Ekipler hayvanların bulunduğu bölmelerin girişlerine şap hastalığına karşı kireçleme işlemi yaptı.
Yürütülen ilaçlama çalışmalarında Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı olan ve Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği ilaçlar kullanıldı. Çalışmalar hem satış yapan hayvan sahipleri hem de kurbanlık alan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı’nın acı günü
Erdoğan’ın masasındaki Bursalı?..
Reis’in Davos hayali gerçek oluyor!
Tasarruf genelgesine ne oldu?
Göynükbelenliler’e verilen söz tutulmayacak mı?
Çevre müdürlüğünden çarpılmayın uyarısı!
İYİ Parti’nin 10 başkanı adaylık için istifa etti Büyükşehir de görüşülüyor.
CHP ve Bozbey’den çağdışı siyaset!
Pişman olmayacaksınız!