DOLAR

• Osmaniye
  • Düzce
  • GÜNCEL

Özdağ’dan İnci Şer’e olay açıklamalar: Aklından bile geçirme!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İnci Sözlük tarafından hazırlanan “İnci Şer” programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’de baskıcı bir rejim var diyen Ümit Özdağ, “Ben bağırarak siyaset yapmıyorum ama Türkiye’de baskıcı bir tek adam rejimi var. Devlet geleneğinin ortadan kalktığı, kurumların tasviye edildiği, Anayasa’nın askıya alındığı ve bu rejim halkı korkutarak, tehdit ederek, baskı kurarak kendisini var etmesini beceriyor.” şeklinde konuştu. Ekrem İmamoğlu’na “Aklından bile geçirme” uyarısında bulunan Özdağ, “İmamoğlu, ikinci Erdoğan’dır. Kutsalı olmayan bir zattır. Türkiye’nin ikinci bir Erdoğan deneyimini atlatması mümkün değildir.” İfadesini kullandı.

Yayın: 05.09.2022 23:25 - Güncelleme: 05.09.2022 23:49

Haber: Serdar OGAN

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İnci Sözlük YouTube kanalında yayınlanan ‘İnci Şer’ programına konuk oldu.

Cumhurbaşkanı adaylığından mülteci sorununa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı gerginlikten, Devlet Bahçeli’ye kadar birçok soruyu yanıtlayan Ümit Özdağ, gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

‘MANSUR YAVAŞ’I ADAY GÖSTERECEĞİZ’

Cumhurbaşkanı adayını açıklayan Ümit Özdağ, “Eğer 6’lı masa Mansur Yavaş’ı aday göstermezse biz Zafer Partisi olarak kendisini aday göstereceğimizi ifade ettik. Başka siyasi parti liderleriyle de görüştüm. Onlar da Mansur Yavaş’ın 6’lı masa tarafından aday gösterilmemesi durumunda Zafer Partisi ile birlikte adaylığına destek verecekleri taahhüdünde bulundular.” İfadesini kullandı.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK MI GELİYOR?

Konuşmasına devam eden Özdağ, “Üçüncü ittifak konusunda Türkiye’yi 6’lı masanın dayatmasıyla, sarayın dayatması arasında sıkışmasına izin vermeyeceğiz. Seçmenin önüne bir üçüncü aday alternatifini muhakkak getireceğiz.” dedi.

‘TÜRKİYE’DE BASKICI BİR REJİM VAR’

“Türk halkı baskıdan yılmış durumda” diyen Ümit Özdağ, “Ben bağırarak siyaset yapmıyorum ama Türkiye’de baskıcı bir tek adam rejimi var. Devlet geleneğinin ortadan kalktığı, kurumların tasviye edildiği, Anayasa’nın askıya alındığı ve bu rejim halkı korkutarak, tehdit ederek, baskı kurarak kendisini var etmesini beceriyor. Türk halkı da baskıdan yılmış durumda. Türk halkının yıldığı bir şey daha var, muhalefetin pısırık, sözde muhalefet tavrı. Biz Zafer Partisi olarak Türk halkının 20 yıl sonra gerçek muhalefetle tanışmasını sağladık. Erdoğan bağırıyor mu, biz daha fazla bağırıyoruz. Süleyman Soylu örneğini gördünüz. Türkiye’nin böyle bir muhalefete ihtiyaç var. “diye konuştu.

ÖZDAĞ, BAHÇELİ’Yİ ELEŞTİRMİYOR MU?

Özdağ, “Devlet Bahçeli’yi benden daha fazla eleştiren kimse olmadı. Bahçeli’nin siyasetine karşı duruşumun neticesinde iki siyasi partisinin kuruluşu çalışmasını yaptım.  Meral Akşener ile İYİ Parti’nin kurucusu oldum daha sonra da Zafer Partisi’ni kurdum. Bahçeli’nin temsil ettiği milliyetçilik anlayışına karşı Ümit Özdağ’dan daha sert bir duruşu siyasi tarihte kimse temsil etmedi. Bugün saray rejiminin bütün politikalarını eleştiriyoruz.” dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLAMASI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı tartışmaya ilişkin ilginç bir açıklama yaptı.

Özdağ, “Tanrı’dan en büyük dileğim Zafer Partisi iktidarında bir sene içerisinde 13 milyon sığınmacının vatanlarına geri dönmesi. İkinci büyük dileğim ise Süleyman Soylu ile karşı karşıya gelmek. “ ifadesini kullandı.

‘EKREM BEY’E TAVSİYEM: AKLINDAN BİLE GEÇİRME!’

İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, “Zafer Partisi Ekrem İmamoğlu’na destek vermez. İmamoğlu, ikinci Erdoğan’dır. Kutsalı olmayan bir zattır. Türkiye’nin ikinci bir Erdoğan deneyimini atlatması mümkün değildir. Zafer Partisi olarak buna izin vermeyeceğiz. Ekrem Bey’e tavsiyem aklından bile geçirme” dedi.

Programın devamını izlemek için:

ad826x90
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Dışişleri’nden Yunanistan’a Türk azınlık uyarısı