DOLAR

19,1906$% 0.04

EURO

20,8128% -0.7

STERLİN

23,7803£% -0.42

GRAM ALTIN

1.220,04%-0,04

ÇEYREK ALTIN

2.018,00%0,20

BİTCOİN

545939฿%-0.94429

İmsak Vakti a 05:14
Bursa HAFİF YAĞMUR 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Anasayfa
  • BURSASPOR
  • Sercan Yıldırım: ‘Ben o gün öleceğim sandım, polis evine sığındık’

Sercan Yıldırım: ‘Ben o gün öleceğim sandım, polis evine sığındık’

2009-2010 sezonunda Bursaspor'da forma giydiği dönemde Diyarbakırspor'la yaşananları anlatan eski futbolcu Sercan Yıldırım, Diyarbakır deplasmanında yaşananları anlaratarak, ''Ben o gün öleceğimi sandım. Polislerin verdiği kalkan olmasaydı çok yara alabilirdik'' dedi.

Yayın: 16.03.2023 15:28 - Güncelleme: 16.03.2023 15:35

Haber Merkezi/Enbursa.com

Hafta içi her gün Enbursa.com ekranlarında yayınlanan ‘Gün Ortası‘nın bugünkü konuğu Bursaspor eski futbolcusu Sercan Yıldırım oldu.

Canlı yayınlanan programda Melisa Öztürer‘in sorularını yanıtlayan Yıldırım, Türkiye gündemindeki yerini koruyan Bursaspor-Amedspor olaylarına ilişkin iki takım arasında 2009-2010 futbol sezonunda yaşananları anlattı.

O dönem Bursaspor forması giyen ve olayları bizzat yaşayan eski futbolcu, Diyarbakır deplasmanında maruz kaldıkları muameleyi anlatırken, sahada ve saha sonrasında yaşanan korku dolu anları şu sözlerle ifade etti:

”Ölüm korkusu yaşadın mı diye soracak olursan belki de o gün ölüm korkusu yaşadım diyebilirim. Polislerin verdiği kalkan vardı elimizde. O kalkanlarla stattan uzaklaşmaya çalıştık. Belki de o kalkan olmasaydı yaralanmalar çok fazla olabilirdi. Hatta Ivan Ergic’in kafasına bir madde gelmişti. Bir çok arkadaşımın boynuna camlar girmişti. O kadar ürkütücü olaylar olmuştu ki hatta poliste ‘vur emri’ çıktı diye hatırlıyorum. Biz polis evine sığınmamıza, havalimanına gelip uçağa binmemize rağmen acaba hala bize bir şey fırlatırlar mı korkusu içerisindeydik.”

”İki takım aynı gruba verilmemeliydi”

13 sene önce Bursaspor futbolcusuyken takım arkadaşlarıyla birlikte Diyarbakır deplasmanında yaşadıklarını bu sözlerle ifade eden Yıldırım, aynı olayların tekrarlanma ihtimaline karşı iki takımın aynı gruba verilmesinin hata olduğunun altını çizerek, ”Biz sporcuyuz. Futbol oynamak istiyoruz. Bu görüntüleri yaşamak gerçekten üzücü. İki takım arasında bu denli olaylar olmuş, bizzat yaşanmış. Sezon başında kesinlikle Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler aynı gruba verilmemeliydi.” ifadelerini kullandı.

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Melisa Öztürer ile ‘Gün Ortası’nın konuğu Sercan Yıldırım

Abone Ol

HIZLI YORUM YAP