25’inde veda etmek…
26 Mart 2022 Cumartesi , 22:30
Bir kere yaşıyorsun.
Hepsi bu…
Doğduğun andan yitip gideceğin ana kadar olacakların önemli bir bölümünü kendimiz planlıyoruz belki ama çoğu kez yaşamımızı tesadüfler yönlendiriyor.
Biri keşfediyor mesela…
Bir destekliyor.
Biri belki de önünüze taş koyuyor.
Ama hayat sizin.
Birilerinin değil.
Dünya bir numarası olup da “Yeter, ben emekli oluyorum” diyebilmek…
Hem de 25 yaşında şaşırtıcı geliyor ama yaptı bunu dünya tenisinin bir numaralı kadın sporcusu…
Avusturalyalı Ashleigh Barty, Avusturalya Açık Tenis Turnuvası’nı daha yeni kazanmış, bir numaralı koltuğun keyfini çıkarıyor diye düşünülüyorken, sosyal medyadan yayınladığı mesajla tenisi bıraktığını açıkladı.
“Bugün benim için zor ve duygu dolu bir gün…
Tenisin bana verdiği her şey için teşekkür borçluyum.
Gururlu ve tatmin olmuş bir şekilde bırakıyorum.
Tenis serüvenimde beni destekleyen herkese teşekkür ederim.
Birlikte biriktirdiğimiz anılar için her zaman minnettar olacağım.”
Hepsi bu…
Üst düzey spor yapanların durup dinlenmeye vakitleri olmuyor.
Hele hele bireysel spor yapıyorsanız bu çok daha zor bir durum alıyor.
Futbol gibi…
Basketbol gibi…
Voleybol gibi çoğulcu sporlarda bazen arkadaşlarınız, bazen hocalarınız, bazen taraftarlarınız üzerinizde motive edici etkiler yapabilirler.
Yolunuz daha da uzatabilirler.
Ama bireysel sporlarda bir siz varsınız bir de antrenörleriniz.
Belki bir de antrenman yaptığınız partneriniz.
Acıyı da sevinci de tek başınızı sırtlarsınız.
Çoğulcu sporlardaki gibi başarısızlığı gizlenerek geçiştiremezsiniz ya da “Ben üzerime düşeni yaptım yapmayanlar düşünsün” diyerek kendinizi rahatlamazsınız.
Tenisin dünya kadınlar bir numarası Avusturalyalı Ashleigh Barty’in 25 yaşında “Ben bırakıyorum” demesini şaşkınlıkla karşılayanlar çoğunluktadır mutlaka…
Ama hayat ne kadar uzun, ne kadar kısa…
Kim bilebilir…
Antrenman ev, maç üçgeninde geçen bir ömür birçok şeyi de ıskalayıp duruyor aslında.
Barty, istediğini almış, şampiyonluklar yaşamış bir tenisçi olarak hayatın başka renklerini de görmek, yaşamak için böyle bir kararı veriyor olmalı…
Şaşırmak yerine takdir etmek gerekiyor.
İşi tadında bırakıyor.
Yaşamın keyfini çıkarmak için başka alanlara yelken açıyor.
Keşke!..
Hayatımızı alt üst etmek için kurgulanmış kararlar alanlar da benzer vedaların altına imza atabilseler.
Başarısızlıklarıyla birlikte çekip gitseler.
İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Yorum Yapın
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!