19,0469$% 0.1
20,6792€% 0.82
23,4332£% 0.56
1.191,44%0,36
1.974,00%0,35
549355฿%2.27466
Yayın: 24.10.2017 09:29 - Güncelleme: 24.10.2017 09:29
İşte ilk sonuçlar…
Referandum, sonuçlarını verdikçe veriyor!
Meclis, artık dost meclisi… Bakanlık vezirlik…
Belediye başkanları yerine kadılar veya şehir eminleri geliyor.
İyi güzel de bu kentte yaşayan, sorunları göğüsleyen, kaliteli bir ömür sürmek için sandığa gidip oy veren bizler ne olacağız?
Bunun adı istifa değil ama, hadi biz yine istifa diyelim. Yasal yoldan sorunsuz, çünkü “istifa tek taraflı bir müessesedir” gibi ulu ulu bir iddia var.
Tamam yasal da meşru değil.
Neden mi?
Günlerdir “istifa et, istifa et” diye neredeyse hep birlikte tempo tutan bir medya ordusunun sesleri kulağımızda yankılanırken, bunu meşru kabul edebilir miyiz?
Neyse bunu geçelim, parti içi sorun diyelim!
Bir de isim bulalım bu garabete; Altepe yorgundu AKTepe’ye yenik düştü.
Hiç mi merak etmiyorsunuz, neden istifası istendi?
Görevi bıraktığında yaptığı açıklamada “Verilemeyecek hesabımız yoktur” dedi Altepe… Yani 2009 yerel seçiminde kendisine karşı, rahmetli Hikmet Şahin’i çıkaran ve Merinos’ta AK PARTİ’ye en seçkin ve en güzel övgüleri (!) sunan eski Demokrat Parti Genel Başkanı ve günümüzün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dosyaları galiba Altepe’yi korkutmamış.
Yine de tatmin olamadım. Hani çok ünlü “metal yorgunluğu” gerekçesi var ya, Bursaray’ın gece gündüz “durmadan” çalışan vagonlarına atıfta bulunarak söylenmiş olmasın!
Ben yine de ihtimal vermiyorum.
Geriye ne kalıyor?
Muhalefetten gelen şikayetler Beştepe’ye kadar zaten gidemez. Parti içinde de Başkan’ın yanından ayrılmayan bunca insan varken, kim gammazlayacak!
Bir de o meşhur anketleri unutmayalım. Anketörler, yanlışlıkla CHP’lilere sormuş olmasınlar Altepe’yi?
Geçelim…
Bu gerekçeler değilse, AKtepeler, bizi tam 8 yıl başarısızlığa mahkum etmiş demektir.
Ya da hiç biri…
Mevzu, yeni sistemle 2029’u görmekse, gerisi teferruattır. (Bu cümleyi de çok kullandığımın farkındayım.)
İşte size yeni yönetim sistemimizin ilk ürünleri!
Bu durumda, Altepe’ye oy veren veya vermeyen seçmenler, sizi soru sormaktan, istifa nedenini aramaktan hangi neden engelliyor?
İlk grup verdiği oyun hesabını sorarken, ikincisi de eksiği bulup muhalefetin bundan yararlanmasını beklemez mi?
Siyasi konularda suskun kalan Bursa, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istifasında bile yaygın kanallarda etki yaratamadığını izliyor, görüyor. Ana akım medyada Sayın Altepe ilk kez bu denli anılıyor…
O da istifa ederken…
Vize sıkıntısı mı var?