28,9107$% 0.04
31,3072€% -0.5
36,5012£% -0.7
1.883,12%-2,11
3.137,00%0,70
1198235฿%4.32873
Yayın: 27.10.2023 19:16 - Güncelleme: 27.10.2023 19:16
İsrail-Filistin çatışması devam ederken Hamas yetkilisi Ebu Hamid, Rusya’nın başkenti Moskova’ya ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmede rehin alınan Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) vatandaşlarının tahliyesi ele alınırken Hamas temsilcisi Ebu Hamid, Rus Kommersant gazetesine açıklamalarda bulundu.
HAMAS’IN ELİNDEKİ REHİNELER
Rehinelerin serbest bırakılmasının zaman alacağını belirten Ebu Hamid, “7 Ekim’de İsrail’den Gazze’ye götürülen rehinelerin tespit edilmesi için zaman lazım” dedi.
“ATEŞKESE KADAR REHİNELERİ SERBEST BIRAKMAYACAĞIZ”
Rehinelerin bulunmak için sakin bir ortam gerektirdiğini sözlerine ekleyen Ebu Hamid, “İsrail saldırılarında yaklaşık 50 rehine öldü. Ateşkese kadar rehineleri serbest bırakmayacağız” ifadesini kullandı.
“RUSYA, FİLİSTİN HALKI İÇİN DOST BİR ÜLKEDİR”
Ebu Hamid, Moskova’daki temaslarda Rus tarafına 7 Ekim’de, Filistin’den İsrail’e yapılan saldırıların gerekçelerini anlattıklarını da belirtirken, “Rusya, Filistin halkı için dost bir ülkedir ve Filistin halkının tüm temsilcileriyle ilişkilerini sürdürüyor. Kendileriyle çeşitli konularda her zaman istişare etmeye hazırız” açıklamasını yaptı.
İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 481 artarak 7 bin 28’e yükseldi.
Gazze’de can kaybı 7 bin 326’ya yükseldi!
Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin muhteşem gecesi
Büyükşehir için en kuvvetli aday kim?
Osmanlı’yı yok eden Mustafa Kemal miydi?
Tavşan adaysız seçim!
En büyük ilçenin kurtuluş reçetesini elinde tutuyor…
İktidar partisinden son dakika kulisleri…
Siyasi sahnenin gölgede kalanları
Mudanya’da değişim mi olacak, yoksa Başkan Türkyılmaz yerinde mi kalacak?