DOLAR

19,0540$% 0.13

EURO

20,5095% -0.63

STERLİN

23,5029£% -0.37

GRAM ALTIN

1.211,44%-0,66

ÇEYREK ALTIN

2.004,00%-0,20

BİTCOİN

527050฿%0.31116

Öğle Vakti a 13:15
Bursa KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Rusya bir vanayı daha kapattı

Rusya enerji devi Gazprom, Rusya'dan gaz alımlarını ruble yerine euro ile yaptıklarını açıklayan Letonya'ya gaz ödemeleri ile ilgili koşulları ihlal ettiği gerekçesiyle gaz akışını durdurduğunu açıkladı.

Yayın: 30.07.2022 14:21 - Güncelleme: 30.07.2022 14:21

Avrupa ile Rusya arasındaki gaz savaşında Gazprom’dan tansiyonu yükseltecek yeni bir adım geldi. Rus gaz şirketi Gazprom, komşu ülke Letonya’ya gaz akışının sevkiyatla ilgili şartları yerine getirmedikleri gerekçesiyle durdurduğunu açıkladı.

Açıklamada “Bugün ‘Gazprom’, gaz çekme koşullarının ihlali nedeniyle Temmuz uygulaması çerçevesinde Letonya’ya gaz tedarikini durdurdu” denildi.

Gazprom’un söz konusu kararı Letonya Enerji Bakanı Latvijas Gaze’nin Rusya’dan gaz alımlarını ruble yerine euro ile yaptıklarını ifade etmesinden bir gün sonra geldi.

5 ülkeye daha durdurmuştu

Şirket, daha önce de rubleyle ödeme yapmadıkları gerekçesiyle Polonya, Bulgaristan, Danimarka, Finlandiya ve Hollanda’ya doğal gaz sevkiyatlarını durdurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dost olmayan ülkelerin gaz ödemelerini rubleyle yapmasını düzenleyen kararnameyi mart ayının sonunda imzalamıştı. Kararnameye göre, Rus gazı alan ilgili ülkelerin, Gazprombank’tan hesap açmaları gerekirken, ödemeleri bu bankaya yapmalarının ardından, söz konusu fonların Moskova Borsası’nda rubleye çevrilmesi öngörülmüştü.

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Irak’ta gerilim yükseliyor: Göstericiler meclis binasına girdi

Abone Ol

HIZLI YORUM YAP