DOLAR

• Düzce
  • GÜNCEL

Vatan Partisi’nde Kurultay heyacanı! Perinçek’ten önemli açıklamalar

3 gün sürecek Vatan Partisi 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı, Ankara Arena Spor salonunda başladı. Doğu Perinçek Kurultayda Cumhurbaşkanı adayı seçilirken, önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın: 26.11.2022 12:41 - Güncelleme: 26.11.2022 16:36

Haber: Ebru Taşdemir
Kamera: Yusuf Anavatan

Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasından katılımcının olduğu Vatan Partisi 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı, Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı.

Vatan Partisi’nin kurultayına Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, Bursa Hürriyet köylüleri, evlat nöbeti tutan Diyarbakır anneleri, üniversite öğrencileri, maden işçileri, Sıhhiye pazar esnafı ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar Amiral Soner Polat Kurultayı için Ankara Arena’da toplandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin 11. Genel Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

‘TÜRKİYE DEVRİME GİDİYOR’

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Kurultay heyetini ve katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında Türkiye’nin bir devrime gittiğini belirterek şunları kaydetti:

Dünyanın yedi ikliminden kurultayımıza onur getiren ve aynı zamanda halklarının mücadele azmini, büyük devrimci miraslarımızı buraya taşıyan konuklarımızı sevgiyle selamlıyorum.

Bütün dünyaya Ankara’dan sesleniyoruz. Dünyamızın emekçi halklarına, mazlum milletlere, Asya’ya, Avrupa’ya, Latin Amerika’ya ve yedi iklime Ankara’dan sesleniyoruz.

Hegemonyacılığa karşı mücadele eden ve devletlerin egemenliğini savunan, emperyalizin ağası ABD emperyalizmine karşı mücadele eden dünya devletlerine sesleniyoruz.

Yeni bir dünya kuruluyor. Dolar saltanatı, ABD’nin haraç sistemi yıkılıyor. ABD’yi korkutan ve ona karşı savaşan büyük silahlı güçler tarih sahnesine çıktı. Suriye, 12 yıldır emperyalizme karşı Beşar Esad önderliğinde kahramanca savaşıyor. Onları Ankara’dan selamlıyoruz.

Rusya’nın, Ukrayna sathında ABD emperyalizmine ve yirmi Atlantik devletine karşı kahramanca savaşan aslanlarına Ankara’dan selamlar gönderiyoruz.

Tayvan Boğazı’nda, Pasifik’te ABD tehditlerine karşı dimdik ayakta duran ve mucizeler yaratan Çin Halk Cumhuriyeti’nin ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni Türkiye’de aynı davanın mensupları olarak yürekten selamlıyoruz.

Latin Amerika’nın kahramanlarını, Venezuela’yı, Küba’yı bı insancıl, neşeli insanları da yine Türkiye’mizden yürekten selamlıyoruz.

Gelen yeni dünya, kapitalizm içerisinde dengelerin değişmesi değil, kapitalizmin sonunun gözükmesidir.

İnsanlık yeni bir dünyanın, yeni bir sistemin haberini vermektedir. Bu yeni sistem hümanisttir, insancıldır. İnsanlığın bütünü hedef alan emperyalizme karşı insancıllığın bayrağını yükselten milli demokratik devrimler, halk devrimleri, halkçılık, kamuculuk geliyor.

Yeni dünya aynı zamanda insanlığımıza barış getiriyor. Barışın ve kardeşliğin hüküm süreceği bir dünya önümüzde gözükmektedir.

Türkiye yine bu mücadelede ön cephededir. Türkiye’miz, Rusya ile, İran’la, Hindistan’la birlikte ön cephede mücadele etmektedir. Vatan Partisi bu ön cephenin partisidir.

Bütün dünyaya buradan bildiriyoruz, bizim iki yüz yıldır devam eden milli demokratik devrimimiz, kesin zafere ilerlemektedir.

‘GLADYO DARBESİNİ EZDİK’

Türkiye Atlantik zincilerini, Amerikan zincirlerini, NATO zincirlerini kırmaktadır. 2014 yılında ABD’nin Türkiye’yi esir etmek için ördüğü Silivri duvarlarını yıktık. O duvarlardan Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kurtardık.

Türkiye halkı, Türk ordusunu kurtardı. Türk halkı, Türk ordusuna borcunu ödedi.

ABD’nin 2016 yılında Gladyo darbesini, Türkiye’yi tekrar kontrol altına almak için tezgahladığı o darbeyi Vatan Partisi’nin önderliğinde yere serdik, ezdik!

En büyük gerçeğimiz şudur Türkiye olarak, bugün Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri yatıyor.

ABD’nin Gladyolarını, 15-16 Temmuz gecesi Türk ordusunu ayağa kaldırarak, Türk milletini ayağa kaldırarak ezdik!

‘NATO’NUN TÜRKİYE’DEKİ YERİ MEZARDIR’

Ankara ve İstanbul meydanlarında NATO’nun generalleri öldürüldü, öldürülmeyen de hapse tıkıldı. Türkiye’nin gerçeği budur.

NATO’nun Türkiye’deki yeri yalnızca mezardır. NATO’ynun Türkiye’deki yeri toprağın altıdır. NATO’yu toprağın altına gömmeye yemin ediyoruz.

Üretmek için NATO’yu mezara gömeceğiz. NATO bizim için şeytandır. O büyük şeytanı gömeceğiz. O büyük şeytana karşı mücadele eden İran’ın aslanlarını da buradan selamlıyoruz.

ABD bize devrimi dayattı. Ekonomisiyle, darbeleriyle, komplolarıyla Türkiye’ye bir devrimi dayattı. 25 bin subay Türk ordusunun içerisinden temizlenmiştir. 30 bin polis, kahraman polisimizin içinden temizlenmiştir. 14 bin yargı mensubu Türk yargısından temizlenmiştir. 130 bin kamu mensubu, Türkiye’nin içerisinden temizlenmiştir. Bu bir devrimdir. Devrim yapan milletiz biz. İki yüz yıldır emperyalizme karşı savaşıyoruz. Ve şimdi bu süreci bir Üretim Devrimi ile nihai zafere ulaştırmanın zamanı gelmiştir.

‘ABD İÇİN ARTIK TÜRKİYE’DEN PARMAK KALDIRMAYACAK’

Rusyalı dostlarımız burada, İranlı dostlarımız burada. Bu dostlarımız dünyanın en büyük doğal gaz üreticileri, benzin üreticileri, komşumuz Irak’ı da ekleyin benzin üreticileri. Ne şanslı bir ülkeyiz, komşularımızda doğal gaz var, mazot var, benzin var.

Ama Atlantikçi hükümetler o komşularına sırtını çeviriyor, kalkıyor utanmadan Amerika ile birlikte parmak kaldırıyor.

O parmaklar önümüzdeki milli hükümette İran için kalkacak, Rusya için kalkacak, Çin Halk Cumhuriyeti için kalkacak, Asya için kalkacacak, Afrika için kalkacak, Latin Amerika için kalkacak.

ABD için artık Türkiye’den parmak kalkmayacak, bütün dünyaya söz veriyoruz.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Emin Adanur Vatan Partisi Kurultayı’nda